Blog

Održavanje elektronike – pročitaj naše jednostavne savjete!

Održavanje elektronike kroz nekoliko jednostavnih koraka

– očisti i produlji vijek trajanja svojim pametnim uređajima kod kuće!

 

Održavanje elektronike – kako hardwear-a tako i softwear-a jednako je važno. Želiš li da tvoj uređaj funkcionira ispravno potrebno je paziti na programe ali i na opremu!

Čišćenje elektronskih uređaja
Stolna računala je potrebno redovno održavati zajedno s prostorom u kojem se nalaze. Redovito brisanje prašine s računala, posebice procesora uz usisavanje nastavkom s četkicama pomoći će vam da oslobodite ventilaciju od nakupina prašine.

Prijenosna računala, tableti i mobiteli svakodnevno se koriste na više lokacija. Osim usisavanja ventilatora i brisanja prašine. Mobilni telefon i druge prijenosne uređaje potrebno je i dezinficirati. Sredstvo za dezinfekciju u maloj količini nanesite na krpicu od mikrofibre i prebrišite sve površine uređaja.

Savjet!
Za dezinficiranje elektroničkih uređaja koristite sredstva za dezinfekciju koja u sebi ne sadrže izbjeljivač niti druga abrazivna sredstva.

 

Održavanje elektronike uz naše Stirline savjete

Dodatna zaštitna oprema za elektronske uređaje – Stirline webshop!

SOS savjeti!

Voda

Upao vam je mobitel u vodu ili ste računalo slučajno zalili vodom? Nemoj stiskati gumbe, tresti uređaj ili ga sušiti fenom. Ugasi uređaj što prije i sa što manje pokreta. Ako možeš, izvadi bateriju i stavi ju na ravnu podlogu. Uređaj stavi u posudu s rižom kako bi izvukli vlagu. Nakon par dana upalite uređaj. Savjet! Sačuvajte silikonske jastučiće koji dolaze uz proizvode – upijaju vlagu!  

Pregrijavanje ventilatora

Računalo se pregrijava i često gasi? Potrebno je očistiti ventilaciju kako bi zrak pravilno strujao i omogućavao neometan rad računala. Komprimirani zrak u boci je sprej s kojim jednostavno možete očistiti procesore, ventilaciju, tipkovnicu i druge računalne dodatke. Nakon čišćenja krpicom iskoristite sprej – važno – uvijek ispuhujte nečistoće u jednom smjeru kako bi ih uklonili.

Utori mobitela

Utore na mobitelu pažljivo očisti plastičnom čačkalicom kružeći uz rub utora. Rešetke zvučnika možete očistiti komprimiranim zrakom. Nečistoće iz torbe, džepova i iz okoline se nakupljaju u uređajima u velikim količinama.

Održavanje elektronike – potražite zaštitna stakla, folije torbice i maskice u našem Stirline webshopu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)