Blog

Otkrij tajnu kako doći do svog idealnog romobila u samo 5 koraka!

Nabavi svoj vlastiti električni romobil – evo što trebaš znati prije kupovine

Električni romobili su totalni hit zadnjih godina, naročito kada se radi o brzom i praktičnom prijevozu na posao. Ako si u potrazi za savršenim električnim romobilom, evo nekoliko stvari na koje moraš obratiti pažnju prije nego što odlučiš kupiti jedan.

Baterija (autonomija)

Proizvođači često navode podatke o autonomiji koje treba uzeti s određenom rezervom. Različiti proizvođači koriste različite jedinice za prikazivanje snage baterije, što običnom kupcu može biti zbunjujuće. Najvažnije vrijednosti koje trebate uzeti u obzir su udaljenost i vrijeme. Specifikacija koja navodi da se jednim punjenjem može prijeći maksimalno 20 kilometara ili da je procijenjeno vrijeme trajanja baterije 1 sat, pružit će vam jasniju predodžbu o autonomiji. Međutim, brzina kojom voziš, težina vozača i teren na kojem voziš, utjecat će na brzinu ispražnjivanja baterije.

Brzina

Maksimalna brzina električnog romobila ovisi o različitim faktorima te nikada neće biti ista. Važno je napomenuti da vožnja maksimalnom brzinom može biti neudobna i neće nužno pružati ugodno iskustvo. Normalna brzina na električnom romobilu je između 15 i 18 km/h, što je i dalje brže od hodanja.

Sve je viša nesreća u kojima učestvuju električni romobili: Treba ih  regulisati, ali kako?

Maksimalna nosivost

Maksimalna nosivost je važan faktor koji utječe na performanse električnog romobila. Ako kupuješ romobil za dijete, provjerite koja je maksimalna težina vozača koju romobil može podnijeti. Ako kupuješ romobil za sebe, važno je uzeti u obzir svoju težinu kako bi se izbjeglo preopterećenje romobila.

Kočnice

Električni romobili mogu imati jednu ili dvije kočnice. Važno je uzeti u obzir vrstu kočnica koje se nalaze na romobilu te se osigurati da su učinkovite i pouzdane.

Ostale stvari na koje treba obratiti pozornost pri kupovini električnog romobila uključuju: veličinu kotača, težinu romobila, veličinu i oblik volana, vrstu pogona te cijenu. Prije kupnje, preporučuje se istraživanje različitih modela kako bi se pronašao onaj koji najbolje odgovara tvojim potrebama i željama.

Vodič za kupovinu električnih romobila - Zanimljivi praktični savjeti i  novosti

Prenosivost/sklopivost

Velika prednost električnog romobila u odnosu na neka druga vozila kao što je primjerice električni bicikl jest njegova veličina. Zauzima malo prostora i ne moraš brinuti da će ti ga netko ukrasti nasred ulice. Zato je super da se tvoj električni romobil brzo i jednostavno pretvara u male dimenzije koje možeš ponijeti pod rukom.

Svakako prije kupovine provjeri može li se, i do koje mjere, romobil sklopiti. Što ga više možeš sklopiti, manje će ti mjesta zauzeti u stanu, uredu i bilo kojem drugom prostoru. Naravno, ako ćeš ga često nositi, u obzir uzmi i njegovu težinu. Većina el. romobila teži nešto malo iznad 10 kg, ali postoje i puno teži modeli. Ako ti mišići nisu jača strana, nemoj si uzeti romobil koji će ti biti pretežak za nositi.

Xiaomi električni romobil

Ako si spreman/na kupiti svoj idealni romobil, provjeri naš web shop koji nudi širok izbor romobila za svakoga. Naši romobili su visoke kvalitete i pouzdanosti, a cijene su konkurentne. Klikni na link u opisu i istraži našu ponudu danas. Ne propusti priliku voziti se na svom idealnom romobilu!