Blog

5 stvari za uzeti u obzir kod kupovine zaštitne maske za mobitel

Jedni ne mogu zamisliti svoj mobitel s maskom, drugi ne mogu živjeti bez nje. Ako pripadaš drugoj skupini, evo nekoliko savjeta prije kupovine nove maske ili futrole za mobitel.

Početna - iChoice

Neki su za, neki protiv

Maske i futrole koristimo da bismo zaštitili naše pametne telefone od ogrebotina i drugih oštećenja.

Svakome se prije ili kasnije dogodi da mu mobitel isklizne iz ruke, a u tom je slučaju korisno imati maskicu koja će spriječiti da se mobitel ogrebe ili da mu se razbije ekran. Osim što je oštećeni uređaj neprivlačan, njegova cijena drastično pada ako ga jednog dana želiš prodati.

Međutim, danas kada nema drastične razlike među modelima pametnih telefona, atraktivan dizajn jedan je od odlučujućih kriterija prilikom kupovine. A maskica za mobitel prekrit će dizajn mobitela.

Osim toga, s maskicom mobitel dobiva na debljini i težini, čime zauzima puno više mjesta u džepu ili torbi. Prvotni uglađen, tanki dizajn mobitela tako gubi svoju ulogu.

Izbor maski i futrola je ogroman i može se pronaći nešto za svakoga, čak i za one koji žele da fenomenalan dizajn njihovog pametnog ljubimca ostane vidljiv.

1.  Koliko često koristiš mobitel?

Ako pametni telefon stalno imaš u ruci, često tipkaš i razgovaraš, maskica treba odgovarati tvojim potrebama.

U tom slučaju izbjegavaj maskice u obliku malih torbica ili čarapica. Nepraktične su jer ćeš svako malo morati vaditi mobitel van.

Razmisli o kupovini silikonskih navlaka ili plastičnih maski koje će obgrliti stražnju stranu mobitela. Ekran će uvijek vidljiv i mobitel možeš koristiti bez sekunde odgađanja.

Ako prođu sati a da ne pogledaš na mobitel, tada je torbica ili čarapica umjesto klasične maske bolji izbor. Iako pruža slabiju zaštitu ako ti mobitel padne, bolje će zaštititi ekran od eventualnih ogrebotina. A i ako mobitel manje koristiš, manje su šanse da će ti ispasti i oštetiti se.

Silikonske i plastične maskice često su i najjeftinije, a dolaze u raznim bojama i oblicima pomoću kojih možeš personalizirati svoj mobitel i dati mu osobnost. Takve maske su tanke, ne narušavaju izgled mobitela i omogućuju bolji stisak.

Iako takve maskice mogu pružiti relativno dobru zaštitu čak i kod manjih padova, ekran mobitela nije zaštićen. Preporučujemo stavljanje zaštitnog stakla na ekran da se spriječe ogrebotine.

Za izbjeći jeftini izgled, postoje prozirne maskice kroz koje je moguće vidjeti originalni dizajn mobitela. Također, maske mogu biti presvučene i drugim materijalima poput kože (prave ili eko).

2. Koliko ti je važan dizajn mobitela i maskice?

Ako nema maske koja bi mogla nadmašiti dizajn tvojeg mobitela, razmisli o kupovini prethodno spomenute prozirne maske.

Ako ti je izgled maskice važniji od dizajna mobitela, imaš sreće jer ponuda je beskrajna. Od monokromatskih maskica, do onih žarkih boja i u obliku životinja i likova iz crtića, pronaći će se za svakoga ponešto. Silikonske futrole, kožne torbice i plastične zaštite – sigurno ćeš naći što ti treba.

3. Razmisli o alternativi novčaniku!

Preklopne maske za mobitel štite sve dijelove mobitela od oštećenja - Glavna.com

Za sve one koji su navikli novce i dokumente nositi po džepovima, tzv. flip cases su vrhunac praktičnosti.

Osim što pružaju izvanrednu zaštitu za mobitel, dolaze s manjim džepićima s unutrašnje strane u koje možeš staviti nekoliko kartica i novac.

Iako takve futrole sakrivaju ekran mobitela, praktičnije ih je otvarati nego vaditi mobitel iz čarapice. Također, postoje futrole koje na prednjoj strani imaju otvor kroz koji je moguće vidjeti gornju polovicu ekrana gdje se prikazuju vrijeme i notifikacije.

Obrati pozornost na mehanizam zatvaranja i otvaranja ovakvih futrola.

Najčešće se koristi magnet koji je ujedno i najjednostavnija opcija, no može uništiti kartice s magnetnom trakom ako ih držiš u futroli.

4. Koliki stupanj zaštite želiš?

Za prosječnog korisnika silikonske maske i flip futrole su dovoljan izbor. Međutim, za one koji vole uživati u malo ekstremnijim avanturama preporučljivo je da adekvatno zaštite svoje pametne ljubimce.

Postoje maske koje su u potpunosti otporne na udarce, vodu, vjetar i ostale nepogode. Međutim, s njima mobitel izgleda poput omanje cigle, a to znači da su takve maskice namijenjene isključivo ekstremnim situacijama i nema smisla da na taj način štitiš mobitel dok sjediš na kavi ili šećeš psa.

Očekuj da ćeš za masku koja pruža visoki stupanj zaštite morati izdvojiti malo više nego za klasičnu, no to je bolja opcija od kupovanja novog mobitela.

5. Koliko želiš potrošiti?

Cijena maske ovisi o njezinoj kvaliteti, ali i dizajnu te modelu mobitela za koji je namijenjena.

Što je maskica jača, izdržljivija i kvalitetnija, to će više koštati.

Naša preporuka je ova: ako naručuješ novi mobitel, odmah s njim kupi i odgovarajući masku ili futrolu. Dvije muhe jednim udarcem.