Blog

Zaboravljena lozinka – kako da ju pronađem u Browseru?

Zaboravljena lozinka - kako da ju pronađem u Browseru?

Obrisali ste History ili napravili Update?
Zaboravljena lozinka više ne mora biti veliki problem!

 

Zaboravljena lozinka jedna je od najgorih stvari koja vam se može dogoditi u pretraživaču. Društvene mreže, web shopovi, streaming servisi i mnoge druge stranice zahtijevaju zaštitu lozinkom i korisničkim imenom kako bi zaštitili vaše povjerljive podatke.

Login podaci
Nakon što ste se registrirali na nekoj stranici, odabir opcije ”Zapamti me” je najsigruniji način da ju nećete zaboraviti. No što kada slučajno obrišete povijest određene stranice u pretraživaču i tih podataka više nema?

Opcija ”Zaboravljena lozinka” je moguća ako mail adresa koja je registrirana na određenoj stranici ili aplikaciji aktivna. Odnosno, ako ju još uvijek koristite i znate pristup sandučiću. Nakon što ste odabrali opciju ”Zaboravljena lozinka” možete u sandučiću pronaći mail sa linkom za ponovno postavljanje lozinke.

Kako spriječiti nestanak lozinke?
Koristite opciju ”Mail za oporavak” vam omogućuje da dodate nečiji mail kao dodatni mail za ponovno postavljanje login podataka.

 

Zaboravljena lozinka – problem koji možete riješiti dvostrukom verifikacijom novih pametnih uređaja na Stirline webshopu!

 

Pretraživač sprema vaše podatke
Svi pretraživači koje koristimo imaju razne napredne mogućnosti za koje nismo ni znali da postoje. U postavkama i opcijama pretraživača možemo pronaći povijest pregleda, omiljene stranice (bookmarks) ali i lozinke – sve pohranjene na jednom mjestu.

 

Google Chrome – Google Chrome Data centrar u vašem pretraživaču omogućuje pronalazak podataka na stranici passwords – google.
Microsoft Edge – u Startu otvorite Control Panel, zatim korisničke račune i tamo ćete u tabu Manage pronaći Web credentials.
Mozzila Firefox – u glavnom meniju ovog pretraživača možete pronaći tab Lozinke u kojem su pohranjeni login podaci za sve web stranice na koje ste se logirali.
Safari – otvaranjem glavnog linka u meniju možeš ući u tab Preferences u kojemu se nalazi link za lozinke.

Nadamo se da će ti ovi jednostavni trikovi pomoći da zaboravljena lozinka za Yahoo mail, stari streaming servis za video igre ili web-shop iz kojeg si davno naručivao filmove više ne bude problem!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)