Blog

Društvene mreže – što dijelimo na njima da nismo ni svjesni?

Društvene mreže - zaštita računa stirline

Društvene mreže – što sve mogu saznati o vama iz vaših like-ova i heart-ova u svega nekoliko koraka? Zaštitite svoje račune!

Društvene mreže postale su jedan od najmoćnijih alata za korištenje u hakerskim napadima. Putem napredne AI tehnologije kroz vaše aktivnosti na društvenim mrežama mogu pronaći mjesta kroz koja će doći do podataka o vama i tvrtki u kojoj radite.

Sa svim dostupnim online podacima u kratkom roku mogu izraditi vaš profil. Kako bi saznali vaše interese i pronašli najbolji način za napad. Moguće da je to jedan od poznatih e-mailova u kojima vam šalju link za nagradnu igru, link za pregled vaših fotografija s kojima će vas ucjenjivati ili nešto slično što naravno nije istina.

Oko 60% informacija koje su potrebne za izraditi ”zamku” se nalazi na vašem Instagram računu! – Social Proof Security

Svaka tvoja aktivnost na društvenim mrežama i portalima na koje si prijavljen uz korištenje Facebooka može se iskoristiti u napadu na tebe ili mrežu na koju si spojen.

Društvene mreže i sigurno surfanje uz najnovije mobitele iz Stirline shopa!

Kako se zaštititi?

Postavke privatnosti – ovdje možeš podesiti tko sve može vidjeti tvoje račune na društvenim mrežama na tražilicama. Tko te može pronaći i poslati ti zahtjev i u konačnici tko može komentirati i dijeliti tvoje sadržaje.

Filteri – u postavkama možeš pronaći filtere koji će onemogućiti komentiranje sadržaja određenim riječima. Na taj način filtrirat će se spam poruke i komentari s opasnim sadržajima.

Kontrola – kontroliraj svoj račun – pazi kome odobravaš zahtjeve i kome dopuštaš pregledavanje sadržaja. Generički složeni nazivi poput ”5kfh3d” i tome slični prvi su znak za lažni profil.

Lozinka – nisi siguran da li je tvoja lozinka dobra? Izgradite lozinku koja će u svom nazivu sadržavati dvije riječi, barem jedno veliko slovo i brojeve.

Dvostruka potvrda – dvostrukom identifikacijom u zaštitu računa dodaješ još jedan sloj. Potrebno ti je tek nekoliko sekundi više da sa svog mobitela prepišeš kod.

Račun za oporavak – vjerojatno imaš dvije mail adrese? Ako nemaš iskoristi adresu bliske i pouzdane osobe kako bi si omogućio ulazak u račun ako dođe do napada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)