Blog

5 savjeta za kupnju bežičnih bluetooth slušalica

5 savjeta za kupnju bežičnih bluetooth slušalica stirline web trgovina

Razmišljaš o kupnji bežičnih slušalica? Zanima te koje su karakteristike bluetooth slušalica i na što trebaš pripaziti prilikom kupnje? Kako odabrati kvalitetan model slušalica i koliko novca izdvojiti za slušalice?

Moderne bluetooth slušalice postale su svojevrstan standard koji “izguruje” klasične slušalice sa žicom iz tržišne ponude. Jednostavne, minimalističke, praktične i kvalitetne – inovativne bluetooth slušalice donose sve što je potrebno za ugodno slušanje glazbe i audio zapisa. Planiraš li kupnju bluetooth slušalica, evo na koje karakteristike trebaš obratiti pažnju prilikom kupnje:

Praktičan dizajn

Moderne bluetooth slušalice dolaze u raznim oblicima, dimenzijama i bojama. Od malenih minimalističkih slušalica koje su gotovo neprimjetne u uhu pa sve do velikih setova za glavu koji odaju dojam kvalitete i svestranosti. Bez obzira koji tip slušalica odabrao/la, važno je da slušalice budu praktične i udobne za korištenje.

Srećom, većina modernih slušalica napravljena je vrlo elegantno i krasi ih dizajn koji oduševljava korisnike. Jednostavne i moćne linije, predivni zaobljeni rubovi i udoban dio koji prianja različitim ušima – samo su neke od karakteristika modernih bluetooth slušalica. Planiraš li kupnju slušalica, svakako prvotnu pažnju obrati na sam dizajn – koji treba biti praktičan, udoban i atraktivan.

5 savjeta za kupnju bežičnih bluetooth slušalica

Photo: pixabay.com

Dugotrajna baterija

Iako te bežične slušalice rješavaju problema s nezgrapnim žicama koje se stalno petljaju, pojavljuje se “problem” trajanja baterije. Naime, bluetooth slušalice ne koriste energiju uređaja za napajanje pa samim time imaju vlastite baterije kao izvor energije za rad. Kako bi mogao/la dugotrajno uživati u glazbi i audio zapisima, važno je da baterije imaju što veći kapacitet.

Ako je tvoj odabir pao na malene slušalice koje su jedva primjetne u ušima, trebaš računati na to da je baterija kod takvih slušalica poprilično mala i trajanje reprodukcije zvuka traje svega nekoliko sati (uglavnom od 4 sata na više). Ipak, takve bi slušalice trebale doći s pakiranjem koje omogućava jednostavno punjenje pa pripazi na to kod kupnje. Kod većih slušalica, kao što su primjerice Panasonic Bluetooth naglavne slušalice RB-M500BE-C Deep Bas, trajanje baterije donosi čak 30 sati slušanja glazbe što je poprilično zadovoljavajuće.

Vrhunska kvaliteta zvuka

Prednost modernih bluetooth slušalica jest što donose istinski kvalitetan zvuk. Zahvaljujući novim tehnologijama i poboljšanim funkcijama reproduciranja glazbe zvuk koji dolazi iz slušalica jest fantastičan. Bežičnim putem signal stiže do slušalica koje inovativnom strukturom stvaraju zvuk koji će te oduševiti.

Uz vrhunske karakteristike zvuka, nove su bluetooth slušalice opremljene i inovativnim tehnologijama smanjivanja buke. Konkretno, slušalice imaju ugrađenu tehnologiju koja omogućava uklanjanje pozadinske buke tijekom razgovora pa tvoj glas zvuči kristalno čisto. Svemu tome valja pridodati i aerodinamički dizajn slušalica koji sprječava stvaranje buke vjetra te ti omogućuje uživanje u glazbi i audio zapisima u svim vremenskim prilikama.

panasonicove-i-technicsove-prve-true-wireless-slusalice_ToZ0IH

Jednostavno upravljanje

Minimalističke bluetooth slušalice uglavnom donose funkcionalnost upravljanja funkcijama na dodir. Konkretno, želiš li upravljati zvukom i sadržajem koji slušaš – dovoljno je prstom dodirnuti slušalicu i zabava počinje. Primjer slušalica upravljivih na dodir su vrhunske Huawei Freebuds 3 bluetooth slušalice. Dakako, razne slušalice donose i razne tehnologije pa pripazi prilikom kupnje na tu funkcionalnost.

Što se tiče dimenzijama većih bežičnih slušalica, tu postoji mogućnost ugrađivanja dodatnih tipki za kontrolu funkcionalnosti slušalica. Planiraš li kupnju seta za glavu svakako odaberi onaj set koji donosi raznovrsnije mogućnosti upravljanja. Iako u končanici slušalicama možeš upravljati i putem pametnih uređaja, praktično je imati upravljačke kontrole na samim slušalicama.

Zadovoljavajuća cijena

Tržište bežičnih slušalica u posljednjih je nekoliko godina značajno naraslo pa danas na internetu imamo hrpu ponude inovativnih bežičnih slušalica. U Stirline web trgovini tako ćeš pronaći bluetooth slušalice Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 čija je cijena svega 140 kuna, dok ćeš najviše trebati izdvojiti odlučiš li se za Apple AirPods Pro with Wireless Charging Case koje koštaju nešto više od 2.000 kuna. Dakako, ponuda u Stirline web trgovini je ogromna, a moći ćeš odabrati između raznih brendova poput Xiaomi, Apple, Samsung, MS, Huawei, Honor, Panasonic, itd.

Sretno s kupnjom slušalica i svakako provjeri našu ponudu bežičnih bluetooth slušalica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)