Blog

Bežični punjač za mobitel – kako odabrati bežični punjač za pametni telefon?

bežični punjač za mobitel bežično punjenje pametni telefon

Želiš nabaviti kvalitetan i elegantan bežični punjač za mobitel? Zanima te kakvi sve bežični punjači pametnih telefona postoje i kako odabrati kvalitetno rješenje? Na što pripaziti kod kupnje bežičnog punjača i koliko novaca pripremiti za nabavku kvalitetnog punjača?

Novi pametni telefoni donijeli su mogućnost bežičnog punjena. No, za korištenje te inovativne funkcionalnosti neophodan je kvalitetan bežični punjač. Tržište danas obiluje raznovrsnim bežičnim punjačima pa je korisnicima ponekad teško odabrati bežični punjač za svoj pametni telefon.

Kako bismo ti olakšali kupnju bežičnog punjača za mobitel – u nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta i primjera bežičnih punjača koje se isplati nabaviti. Elegantan i praktičan dizajn te napredne mogućnosti punjenja – osnovni su preduvjeti kod kupnje kvalitetnog punjača. Evo na što sve trebaš pripaziti kod kupnje bežičnog punjača:

Belkin BOOST_CHARGEª 10W Wireless Charging Pad-bijeli1

Kompatibilnost s raznim modelima uređaja

Prilikom odabira bežičnog punjača trebaš pripaziti na činjenicu je li tvoj budući bežični punjač kompatibilan s tvojim pametnim telefonom. Kod definiranja kompatibilnosti bežičnog punjenja uglavnom se koristi Qi certifikacija koja garantira da punjač s Qi certifikatom može puniti pametne telefone s Qi certifikacijom.

Popularni brendovi pametnih telefona (npr. Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, itd.) uglavnom su podržani od velike većine bežičnih punjača. Prije kupnje svakako provjeri podržava li tvoj pametni telefon bežično punjenje, a prilikom nabavke punjača saznaj podržava li bežični punjač tvoj model (ili brend) pametnog telefona. Uz kvalitetne bežične punjače za Samsung, Huawei i Xiaomi pametne telefone, u našoj ponudi možeš pronaći i kvalitetan Apple MagSafe punjač za bežično punjenje iPhone uređaja.

Brzina punjenja uređaja

Bežični punjač za mobitel, ovisno o svojim karakteristikama, donosi određenu brzinu punjenja pametnog telefona. Brzine punjenja mogu znatno varirati, a za korisnike je uglavnom bolje da punjač ima što veću brzinu punjenja kako bi se pametni telefon što prije napunio.

Brzina punjenja izražava se u snazi koju bežični punjač odašilje uređaju. Što je snaga veća i brzina punjenja je veća. Najmanja brzina punjenja punjača u našoj ponudi iznosi 5W, dok trenutno najviše brzine donose punjači od 20W. Takvi punjači mogu uređaj u svega 30-ak minuta napuniti od 0 do čak 80 posto.

Xiaomi Mi Wireless Charging Pad

 

Zaštita od prenapona i visokih temperatura

Kako bežični punjač ne bi nanio štetu pametnom telefonu važno je da ima sve potrebne zaštitne mehanizme. Prije svega, kvalitetan bežični punjač trebao bi imati ugrađenu zaštitu od prenapona koja onemogućava oštećenje baterije mobitela uslijed punjenja. Također, obavezna je i zaštita od visokih temperatura kako ne bi došlo do pregrijavanja i znatnih oštećenja uređaja i samog punjača.

Iako moderni inovativni punjači danas imaju ugrađene i mnoge druge tehnologije, svakako pripazi da postoji zaštita od prenapona i visokih temperatura. Samim time ne trebaš brinuti da će doći do bilo kakvih oštećenja, kako uređaja tako i bežičnog punjača.

Elegantan i praktičan dizajn

Uz kvalitetno punjenje pametnog telefona, bežični punjač za mobitel trebao bi se elegantno uklopiti u tvoj dom ili ured. Proizvođači bežičnih punjača trude se minimalizirati nametljivost punjača kako bi se on bez problema uklopio u svaku prostoriju u domu ili uredu. U prodaji možeš pronaći razne oblike i veličine bežičnih punjača, a na tebi je da odabereš što najviše odgovara tvojem ukusu.

Maleni plosnati bežični punjači praktični su jer se lako “stope” sa svakim stolom ili komadom namještaja. Vertikalni bežični punjači lako su vidljivi i omogućuju kontrolu pametnog telefona čak i za vrijeme punjenja. Povrh svega, u našoj ponudi možeš pronaći i inovativan bežični punjač za automobile Mi 20W Wireless Car Charger.

auto punjač

 

Prihvatljiva cijena

Bežični punjač za mobitel donosi ti inovativnu mogućnost punjenja uz koju ne trebaš brinuti o zapetljanim kablovima i nedostupnim priključcima. Jednostavno staviš svoj pametni telefon na površinu punjača i brzo punjenje baterije automatski kreće. Iako se tehnologija čini naprednom i skupom, činjenica je da bežični punjači i nisu pretjerano skupi.

U našoj web trgovini možeš pronaći bežične punjače po cijeni od svega 100 kuna (RAVPower bežični punjač RP-PC072 5W i Xiaomi Mi Wireless Charging Pad), ali i one znatno skuplje (Belkin BOOST CHARGEª 10W Wireless Charging Pad i Xiaomi Mi 20W Wireless Charging Stand) koji donose iznimno velike brzine bežičnog punjenja. Uz povoljne cijene, možeš birati i između mnogobrojnih dizajna i boja – kako bi se bežični punjač za mobitel savršeno uklopio u tvoj dom ili ured.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)