Blog

5 zgodnih poklona za ljubitelje pametnih uređaja

Nekoliko puta godišnje pojave se posebne prilike u kojima možeš svoje voljene razveseliti zgodnim poklonom koji će ih oduševiti. Ako trebaš smisliti poklon za nekoga tko se voli zabavljati tehnologijama, donosimo ti nekoliko praktičnih ideja.

1. Pametni sat

Nekada su satovi pokazivali vrijeme, no danas se u tom malenom uređaju skriva lepeza mogućnosti čiji je zadatak učiniti nam živote jednostavnijima i učinkovitijima. Koliko je to doista ostvarivo, ostavit ćemo za neke druge prilike te ćemo se umjesto toga pozabaviti najboljim prednostima pametnog sata.

Izvrstan dodatak pametnom telefonu, pametni satovi omogućuju da prestaneš zuriti u ekran svojeg pametnog telefona te umjesto toga brzo prođeš kroz najvažnije obavijesti upravo na pametnom satu. Broj funkcija razlikuje se od modela do modela, a one najbolje možeš koristiti i kao fitness narukvice. Ako znaš sportaša koji se ne odvaja od svojeg mobitela, pametni sat bi mu se mogao jako svidjeti.

2. Ovlaživač zraka

Ovako koristan uređaj mijenja živote. Zvuči vrlo dramatično, ali to ne može biti točnije. Ovlaživač zraka pravi je spas za obitelji koje svoje domove zimi griju radijatorima te im suhi zrak zadaje muke s dišnim putevima, suhom kožom, ispucalim rukama i ostalim boljkama karakterističnima za hladne dane.

Kažemo ti, s ovlaživačem zraka ne možeš pogriješiti.

3. Pametna stropna lampa

Neki suvremeni izumi pomažu nam da budemo mrvicu lijeni, a ponekad je uredu biti malo lijen. Zato tu u priču ulazi pametna stropna lampa.

Zimi jako brzo padne mrak, a ako te ulovi nespremnog na kauču ili za radnim stolom, dohvati svoj mobitel, pokreni aplikaciju, upali si svjetlo bez da ustaješ i pritom izaberi intenzitet koji ti najbolje odgovara.

Ako znaš nekoga tko razmišlja o uvođenju smart home sustava u svoj dom, pametna stropna lampa odličan je početak.

4. Bežični punjač

Sa svih strana samo vire žice. Žice od laptopa, žice od stolnog računala, žice od mobitela, žice od milijun ostalih malih uređaja bez kojih ti je tako teško zamisliti život.

Ako neka od tebi dragih osoba posjeduje pametni telefon koji podržava bežično punjenje, mogao bi ih razveseliti bežičnim punjačem. Okej, njega je također žicom potrebno uključiti u utičnicu. Ali se zato mobitel samo polegne na površinu punjača i sve izgleda urednije i praktičnije.

5. Bežične slušalice

bežične slušalice

Otkako je Apple pokrenuo trend sa svojim pametnim telefonima bez 3.5-milimetarskog utora za slušalice, sve se više pametnih telefona također odlučuje za tu opciju. Čak ako još uvijek imaš “normalni” mobitel, znaj da bežične slušalice doista čine život jednostavnijim bez zapetljanih žica i s puno više slobode. Naravno, dokle god se sjetiš napuniti ih.

Bežične slušalice odličan su poklon iz više razloga: nisu skupe, različite boje i uzorci u kojima dolaze garantiraju da će se slagati sa svakim stilom i ukusom te su uvijek dobrodošle jer se svatko prije ili poslije nađe u situaciji kada želi slušati glazbu bez da ometa druge, bilo na radnome mjestu ili za vrijeme treninga.

Božić je pred vratima, stoga ti savjetujemo da s poklonima ne čekaš do zadnjeg trena. Velik dio kupovine ove se godine preselio online i narudžbi je puno, stoga kupovinu trebaš obaviti na način na koji rade proizvodi s ove liste – pametno!

Autor: nabava.hr