Blog

Xiaomi postao treća svjetska tvrtka za pametne telefone

Xiaomi je objavio da su postali postala treća najveća tvrtka za pametne telefone temeljena na svjetskim isporukama u trećem tromjesečju 2020. godine, prema izvještajima tvrtki tržišnih analitičara Canalys, IDC i Counterpoint.

Xiaomi je globalno isporučio 46,5 milijuna uređaja s udjelom od 13,1 posto i rastom od 42 posto na godišnjoj razini, kako je objavljeno u IDC-ovom Tromjesečnom tragaču za mobilnim telefonom. Ovo je postignuće rezultat snažnog dobitka u Indiji i kontinuirane snažne prisutnosti u Kini, koja je u trećem tromjesečju činila 53 posto obujma tvrtke. U Indiji se Xiaomijev proizvodni kapacitet oporavio na gotovo 85 posto razine prije pandemije, što je pomoglo udovoljava velikoj potražnji.

Među Xiaomijeve najprodavanije serije pametnih telefona spadaju Redmi 9 Series. Uz to, Xiaomi je u Kini lansirao srednje klase Redmi K30 Ultra i vrhunski Mi 10 Ultra, što je dodatno privuklo pažnju potrošača, također navedeno u izvješću IDC-a.

Canalys je podijelio da je unatoč tome što su isporuke pametnih telefona širom svijeta dosegle 348,0 milijuna jedinica, uz pad od 1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Xiaomi je ipak uspio doseći 47,1 milijuna jedinica uz rast od 45 posto u trećem tromjesečju 2020. Tvrtka je uložila u lokalnu stručnost kako bi stekla povjerenje distributera i prijevoznici na ključnim tržištima.